Eenvoudig en gratis Peppol facturen versturen

Zenfactuur laat u toe online facturen op te stellen en deze via het Peppol netwerk aan uw klant te bezorgen

Vlaamse overheid Federale ministeries Gemeenten en provincies
Peppol facturen
Peppol versturen

Facturen opstellen en versturen via Peppol

Peppol is een netwerk om facturen op een veilige manier tussen bedrijven en overheden in heel Europa real-time uit te wisselen. Het is dus een veiliger alternatief voor het versturen van facturen per e-mail.

Het gebruik van Peppol is verplicht bij het verzenden van facturen naar Belgische en Vlaamse overheidsinstellingen. Via ZenFactuur geven wij onze gebruikers gratis toegang het het Peppol netwerk! Hierdoor kan elk Belgisch bedrijf dus gratis facturen versturen via Peppol!

Verzend uw eerste factuur via PEPPOL:

  • Maak een gratis account aan bij ZenFactuur
  • Vraag uw gratis registratie bij het Peppol netwerk aan via de instellingen
  • Zodra uw registratie op het Peppol netwerk voltooid is kan u met één klik op de knop facturen verzenden.
Probeer gratis uit

Wat is Peppol?

Peppol staat voor Pan-European Public Procurement On-Line, en is een beveiligd netwerk waarlangs facturen verstuurd kunnen worden aan overheden en bedrijven in Europa. Peppol werd medegefinancierd door de Europese Commissie en 18 overheidsinstanties om de facturatie tussen overheidsinstanties en leveranciers te vereenvoudigen.

Meer en meer landen verplichten het gebruik van het Peppol-netwerk voor het versturen van UBL-facturen. In België is het factureren aan Vlaamse overheidsinstanties via Peppol reeds verplicht. Wilt u zelf gratis facturen sturen naar een overheidsdienst of een ander bedrijf via het Peppol-netwerk? Doe dit dan gratis door zich gratis bij ZenFactuur te registreren.

Waarom Peppol gebruiken?

Peppol is een beveiligd netwerk waartoe u enkel toegang krijgt via gecertificeerde access points. Het beveiligde netwerk zorgt ervoor dat gevoelige financiële data kan worden uitgewisseld tussen bedrijven en overheidsinstanties.

Bovendien zorgt het gebruik van het UBL-formaat ervoor dat facturen die u over het Peppol-netwerk verstuurd door alle boekhoudsoftware automatisch kan verwerkt worden. Hierdoor kan een groot deel van het facturatieproces geautomatiseerd worden. Dat zorgt niet alleen voor veel tijdswinst, maar verkleint ook de kans op fouten bij het overtypen.

Hoe werkt Peppol?

Eenmaal u gratis, via onze software, verbonden bent met het Peppol-netwerk kan u uw facturen online opstellen en met één knop verzenden naar alle ondernemers of overheidsdiensten die op het Peppol-netwerk zijn aangesloten. (ZenFactuur kijkt voor u bij elke klant automatisch na of deze reeds geregistreerd is bij Peppol). Eenmaal u een bevestiging krijgt van een succesvolle verzending via ZenFactuur/Peppol bent u 100% zeker dat uw factuur bij uw klant is aangekomen. Dus u hoeft geen schrik meer te hebben van die vervelende Spam filters bij uw klant!

Waarom ZenFactuur kiezen?

Vlot en snel facturen opstellen

Stel via onze gebruiksvriendelijke interface vlot online facturen op en volg de betaling op. Ook creditnota's worden ondersteund.

Vlot en snel offertes opstellen

U kan ook offertes, bestelbonnen en pro-forma facturen opstellen. Via een eenvoudige muisklik kan u deze later ook omvormen tot een factuur.

Verstuur met één muisklik

Met één muisklik mailt u de opstelde facturen naar uw klanten. ZenFactuur toont u of deze email reeds gelezen werd.

Geïntegreerd klantenbeheer

U moet de gegevens van uw klanten slechts één keer invoeren. Daarna worden deze automatisch ingevuld bij aanmaak van een nieuwe factuur of offerte.

Geïntegreerde tijdregistratie

Registreer uw werkuren per project/klant en factureer uw klanten op basis van deze informatie. Deze functie is ook perfect geschikt voor teams.

Online betalingen accepteren

U kan een "betaal nu" knop toevoegen aan uw facturen waarmee uw klanten de factuur direct online kunnen betalen met hun bankkaart.

Overal bereikbaar

U kan uw facturen raadplegen en nieuwe opstellen vanaf eender welk apparaat met een internetverbinding.

Uw data is veilig

Uw data wordt opgeslagen op hoog beveiligde servers. Bovendien wordt er elke dag automatisch een backup gemaakt. Zo moet u niet meer wakker liggen van het falen van uw computer.

Voldoet aan alle juridische vereisten

ZenFactuur voegt onderaan uw factuur automatisch alle vereiste juridische teksten toe (bv bij vrijstelling van BTW of intracommunautaire verkoop)

E-invoicing ready

Exporteer uw facturen als een XML bestand volgens de UBL en e-FFF standaard.

Gratis toegang tot Peppol

Verstuur uw facturen gratis online via het Peppol netwerk! Vanaf 2017 moet u verplicht via Peppol aan de overheid factureren! Meer info over deze nieuwe regelgeving hier.

Zenfactuur en uw huidige software?
Die praten elektronisch met elkaar!